Tel. 0515 - 469 444 info@campingykema.nl

Zuid West Friesland

De omgeving rondom camping Ykema leent zich prima uit om te genieten van de rust en de natuur. Door de unieke locatie van de camping kan er bijvoorbeeld worden gezeild naar Heeg met één van onze verhuurboten. Een stap op de fiets brengt u op de mooiste plaatsjes van Friesland. Wat te denken van het authentieke Workum en de rijke historiek van Hindeloopen. De fietspont tussen Gaastmeer en It Heidenskip zorgt ervoor dat er op de fiets mooie tochten mogelijk zijn rond de Friese meren en het Friese landschap.

OUDEGA SWF

Op 3 kilometer afstand vind u het dorpje Oudega. Oudega beschikt over een knusse dorpskom met een prachtige restaurant aan het water en een leuk strandje voor de kinderen waar u een lekker verkoelende duik kunt nemen. Daarbij heeft Oudega leuke bezienswaardigheden zoals een sneup-schuur en verder vindt u er een supermarkt, snackbar en een gezellig dorpscafé.

WORKUM

Het stadje Workum ligt in de Zuidwesthoek van Friesland en is één van de oudste stadjes van deze provincie. Workum heeft voor iedereen genoeg te bieden: van Jopie Huisman tot gezellige terrasjes en van gildebaren tot natuurwaarden. U kunt genieten van de prachtige schilderijen van de oudijzer- en lompenkoopman Jopie Huisman, maar er is ook museum waar u kennis maakt met de rijke historie van Workum. Een wandeling door het oude centrum is een attractie op zichzelf; de vele schitterende monumenten en geveltjes staan in rijen naast elkaar. Workum is gelegen aan het IJsselmeer en de Friese Meren en behoort tot één van de Friese 11 steden.

HINDELOOPEN

Hindeloopen staat vooral bekend om haar smalle straatjes, fraaie doorkijkjes, de typische houten bruggetjes, karakteristieke geveltjes en schildersateliers. Aan de oude vissershaven vindt u genoeg gezellige café’s en restaurants. Hindeloopen is in het bezit van 2 museums. Het Hidde Nijland Museum en het Friese Schaatsmuseum mogen bij een bezoek aan Hindeloopen niet worden overgeslagen.

GAASTMEER

Op ongeveer 6 kilometer afstand ligt het kleine dorpje Gaastmeer. Het dorpje Gaastmeer (gemeente Wymbritseradiel) telt ongeveer 300 inwoners en bevat een kleine supermarkt, restaurant, snackbar etc. Gaastmeer heeft een unieke centrale ligging in het Friese Merengebied.

HEEG

Acht kilometer vanaf de camping ligt het gezellige dorp Heeg. Heeg bevat ongeveer 2000 inwoners en is een bekend dorp voor de watersporters mede door zijn ligging aan het Heegermeer en de Fluesssen. Ook biedt Heeg veel voor de gezelligheidsmens. Heeg bevat een aantal horeca gelegenheden en is een leuk dorp om eens een gezellig avondje uit te gaan.

SNEEK

Sneek is gelegen op ongeveer 18 kilometer afstand van de camping en kent vele interessante gebouwen zoals het symbool van Sneek “De Waterpoort”, maar ook het stadhuis en Epemastate in het nabij gelegen Ysbrechtum is zeker een bezichtiging waard. In deze gezellige stad mat haar mooie binnenstad bied de gelegenheid eens een dag te winkelen. Sneek (circa 33.000 inwoners) is ook het uitgaanscentrum van de regio, hier kunt u voortreffelijk eten in diverse gezellige restaurants. Ook tijdens de Sneekweek (1e week van augustus) is Sneek een veel bezochte stad.