Tel. 0515 - 469 444 info@campingykema.nl

Praamzeilen

Zoekt u een uitje voor twaalf personen? Ga praamzeilen!

Camping Ykema beschikt over een mooie praam. Deze is geschikt voor groepen van maximaal twaalf personen. Wilt u met meer dan 12 personen praamzeilen? Dan is er altijd de mogelijkheid om één of meerdere extra pramen te regelen. Bent u op zoek naar een uitje in de natuur voor twaalf of meer personen? Dan is praamzeilen een perfecte activiteit! Wij zorgen voor een doorgewinterde schipper, u zorgt met uw gezelschap voor de bemanning. Het is verstandig om de praam te reserveren, zodat u verzekerd bent van een leuke dag. Het is mogelijk om de praam te huren voor een hele dag, een dagdeel of in de avond.

Uitje met familie, vrienden of collega’s

Samen met de schipper gaat u er op uit. Hij geeft leiding en zorgt voor gezelligheid en mooie verhalen. Zo bent u er niet alleen een dagje op uit, maar hoort u ook leuke verhalen over de omgeving. U bezoekt een aantal mooie plekken in de Friese natuur over het water. Met mooi weer is praamzeilen een ideaal uitje. De praam van Camping Ykema is geschikt voor gezelschappen met maximaal twaalf personen. Het is mogelijk om een extra praam te regelen in het geval u met meer dan twaalf personen bent. Gezellig met een familie-uitje, een personeelsuitje of met vrienden. Er is van alles mogelijk.

Pramen en zeilen

Praamboten zijn oorspronkelijk gebouwd om bijvoorbeeld riet en hooi te vervoeren over de Friese wateren. Tegenwoordig worden ze gebruikt als sportieve zeilboten. Dit kan zijn bij wedstrijden, of voor recreatief gebruik. Aan boord van de praam werkt u als gezelschap samen met de ervaren schipper. De zeilen hijsen, de fokkeschoot aantrekken of de zwaarden bedienen behoort tot de werkzaamheden aan boord. In tegenstelling tot gewoon zeilen, is het bij praamzeilen zo dat bij vrij weinig wind de praam eenvoudig vooruit komt.

Als afsluiting een afmeerborrel

Na het praamzeilen is het mogelijk om te kiezen voor een afmeerborrel. Camping Ykema heeft een prachtige en sfeervolle loungehoek. Hier staan mooie banken met originele Sandfirdense schapenvellen voor een heerlijk behaaglijk gevoel. Bij de afmeerborrel kiest u voor een barbecue, of een Italiaans of Hollands buffet. Dit wordt compleet verzorgd door een cateraar, inclusief glazen, borden en bestek. Alles wordt voor u geregeld.

Lijkt het u leuk om te praamzeilen met collega’s, vrienden of familie? Bent u benieuwd naar de afmeerborrel? Wij informeren u graag verder over de mogelijkheden voor het praamzeilen.