Tel. 0515 - 469 444 info@campingykema.nl

Praamzeilen

Opzoek naar een familie, vrienden of personeelsuitje?

Dan is praamzeilen een perfecte activiteit! Camping Ykema beschikt over een mooie praam. Deze is geschikt voor groepen van maximaal twaalf personen.
Wij zorgen voor een doorgewinterde schipper, en u zorgt met uw gezelschap voor de bemanning. Samen met de schipper gaat u er op uit. Hij geeft leiding en zorgt voor gezelligheid en mooie verhalen. Zo bent u er niet alleen een dagje op uit, maar hoort u ook leuke verhalen over de omgeving. U bezoekt een aantal mooie plekken in de Friese natuur over het water. Met mooi weer is praamzeilen een ideaal uitje.

Praamboot geschiedenis

Praamboten zijn oorspronkelijk gebouwd om bijvoorbeeld riet en hooi te vervoeren over de Friese wateren. Tegenwoordig worden ze gebruikt als sportieve zeilboten. Dit kan zijn bij wedstrijden, of voor recreatief gebruik. Aan boord van de praam werkt u als gezelschap samen met de ervaren schipper. De zeilen hijsen, de fokkeschoot aantrekken of de zwaarden bedienen behoort tot de werkzaamheden aan boord. In tegenstelling tot gewoon zeilen, is het bij praamzeilen zo dat bij vrij weinig wind de praam eenvoudig vooruit komt.

Als afsluiting een afmeerborrel

Wilt u als afsluiting van een heerlijke dag zeilen nog een afmeerborrel?
Camping Ykema heeft een prachtige en sfeervolle after sailhut. Hier kun je heerlijk (na) genieten bij een haardvuurtje of op het overdekte terras genieten van de mooie zonsondergang.

Bij de afmeerborrel kunt u kiezen voor een barbecue, of een buffet. Dit wordt compleet verzorgd door een cateraar, inclusief glazen, borden en bestek. Alles wordt voor u geregeld.
Lijkt het u leuk om te praamzeilen met collega’s, vrienden of familie? Bent u benieuwd naar de afmeerborrel? Wij informeren u graag verder over de prijzen en mogelijkheden voor het praamzeilen.

Wilt u met meer dan 12 personen praamzeilen? Dan is er altijd de mogelijkheid om één of meerdere extra pramen te regelen.