Tel. 0515 - 469 444 info@campingykema.nl

Overzicht van reviews

April 2014, mijn vrouw vraagt, "wat gaan we met Hemelvaart doen?" (U moet weten dat we zelf in Zuidwest Friesland wonen dus thuis blijven was ook n optie!!) na wat zoeken beslisten wij om naar Camping Ykema in Sandfirden af te reizen. Het was bagger weer, regen, regen en nog eens regen. Eigenaar Ygram Ykema verwelkomde ons meer dan hartelijk, bracht pallets voor in de voortent, "konden we mooi droog zitten", zei hij......!!!! Camping Ykema is ontspanning ten top, de weg houdt daar op en de rust begint ogenblikkelijk! Weergaloos weekend gehad en nu, 2017, gaan we voor de vierde keer ontstressen met Hemelvaart bij de familie Ykema, top camping!!

Ed

Camping Ykema op Sânfurd is voor mij de meest ydillische plek op aarde. De camping ligt heel rustig aan een prachtig meer waar je heerlijk kunt  zeilen en waar 's avonds de zon zo mooi ondergaat. Kippen lopen op het erf, je hoort de hele dag vogels zingen, de sfeer is zo fijn. Kortom, een camping waar je ieder jaar terugkomt.

Griet

Als de weg ophoudt weg te zijn, zie je rechts naast de boerderij al caravans staan. Op het grasveld liggen twee ‘stenen’ koeien te ‘herkauwen.‘ Links van de boerderij rijd je het andere kampeerveld op. Je kijkt uit over het Friese land. Met veel kabaal, luid schreeuwend, jagen twee grutto’s een kraai weg boven hun broedgebied. Een F16 piloot kan van hun wendbaarheid nog iets leren.
Bootjes liggen in het kleine haventje te schommelen. Hun masten pieken naar boven. Kijkend over het meer, zie je af en toe rugvinnen van grote brasems boven het water uitsteken. Als ‘visser’ kun je hier je hart ophalen. Het riet aan de kant wuift in de wind. Het biedt ’s avonds een rustplaats aan duizenden spreeuwen. Een moedereend, met vijf kinderen, roept tegen haar jongen dat er iets groots aan de rietkant naar hen staat te kijken. Zwemmen en wegwezen. Kleine pootjes dribbelen in het water. Nooit kun je dichter bij de natuur komen dan hier. Fietsen in de omgeving kun je volop. Nadat je je in het schone toiletgebouw hebt opgefrist kan je hier enorm van de wegzakkende zon genieten.

Douwe Janssen

Camping Ykema in Sandfirden, wat een geweldige plek om te relaxen! De rust en de ruimte die je daar vindt heb ik nog nooit op een andere plek ervaren! Maar ook de gezelligheid en sportieve drukte die je op kunt zoeken: zeilen, zwemmen, kanovaren en nog veel meer. Bij gastheer Ygram en gastvrouw Fokje voel je je meteen op je gemak. Hier heb ik vorig jaar voor het eerst een lang weekend mogen kamperen, super! Dit jaar gaan we weer, en misschien wel vaker dan één keer… Het praamzeilen met Ygram als kapitein en verteller is een zeer bijzondere ervaring. Camping Ykema is een echte aanrader voor iedereen die rust, ruimte en toch ook sportieve actie zoekt!

Pieter